Wordpress Seo Rehberi

WordPress SEO Rehberi : Gelişmiş Arama Motoru Optimizasyonu

WordPress SEO Rehberi: Gelişmiş Arama Motoru Optimizasyonu

WordPress: İçerik yönetim sistemi, aynı zamanda açık kaynak kodlu bir blog sistemidir. WordPress seçmemizin genellikle en büyük sebebi SEO dostu bir alt yapıya sahip olması ve kaynak bulunabilirliğinin oldukça fazla olmasıdır. WordPress sitelerimiz için kolayca eklenti,modül ve tema bulabilir olmamız yada teknik konularda takıldığımızda çok kolay şekilde destek alabiliyor olmamız WordPress tercih etmemizin en büyük sebebleri arasında olabilir.

Ancak WordPress kullanıyor olmamız hiç bir şey yapmadan sadece WordPress alt yapısının bizi arama motoru sıralamalarında üst sıralara taşıyacağı anlamına gelmez, SEO uzun soluklu bir maraton ve üzerinde oldukça hassas çalışılması gereken süreçleri içerir, SEO sadece alt yapı seçiminden ibaret olan bir süreç değildir. SEO çalışmalarını etkileyen başarıya ulaşmasını sağlayan bir çok farklı etken süreç vardır.

Sizlere bu eğtimde WordPress SEO Rehberi adı altında WordPress sitmeizde ne gibi SEO optimizasyonları yapmalıyız, neler yapmalıyız ? nelr yapmamalıyız ? bu konular üzerinde madde madde durarak WordPress projelerinizde SEO adına başarılı olmanız için bildiğim tüm teknik ve süreçleri anlatacağım.

WordPress Nedir ?

WordPress 2003 yılından bu yana web hayatımızın tamda ortasında yer almaktadır, Dünyaca ünlü haber sitelerinden uluslararası markalara kadar bir çok alanda WordPress sistemleri kullanılmaktadır ve oldukça başarılı çalışmalar, seo süreçleri açısından nitelikli projeler ortaya çıktığ görülmüştür. Uluslararası bir alt yapı sistemi ile çalışmanın elbette bir çok avantajı olduğu gibi dez avanajlarıda vardır. WordPress sitemler haber siteleri, blog siteleri, kurumsal siteler,e-ticaret siteleri ve daha bir çok farlı alanda kullanıcılarına profesyonel çözümler sunmaktadır.

12 Yıldır WordPress ile yüzlerce proje çalış olmanın verdiği tecrübe ile WordPress Dijital Dünya da En yakın dostunuzdur.

  • WordPress oldukça basit ve kullanımı, öğrenmesi kolay bir arayüze sahiptir. WordPress ile sadece bir kaç saat içerisinde kendi web sitenizi kurarak çalışmalara başlayabilirsiniz.
  • Yüksek kullanım ile uzman desteği bulak çok kolaydır, WordPress Teknik Destek ihtiyacının olduğunda oldukça kolay bir şekilde destek bulabilir ve siteniz ile ilgili sorunlarınzı çözebilirsiniz.
  • Hazır Wordress Temaları ile sitenize kolay ve şık bir kulanıcı ara yüzünü kolaylıkla oluştura bilirsiniz.
  • Kolay revize edilip uyarlana bilir bir sistemdir, ihtiyaçlarınıza göre hazır modüller veye özel kodlama ile kolayca kendi ihtiyaçlarınıza uygun şekilde geliştirebilirsiniz.

Tüm projeleriniz için WordPress çözümdür diyemesemde bir çok web projeniz için WordPress vazgeçilmez bir iş ortağınız olacaktır ve WordPress ile çalışmaya başladıktan sonra diğer CMS sistemeri size vasat gelmeye başlayacak ve kulanmak istemeyeceksiniz.

 

wordress-seo-rehberi

WordPress SEO Rehberi

WordPress bir alt yapı seçmeniz SEO çalışması yapmadan Google gibi arama motorlarında üst sıralara çıkacağınız alamına gelmez, WordPress kendi başına özellikle rekabetin yüksek olduğu konularad sizi yükseklere asla taşımayacaktır, bu sebeple her site için yapılması gereken SEO yani Arama Motoru Optimizasyonu sizin WordPress alt yapısına sahip siteniz içinde yapılması gerekmektedir. WordPress SEO Teknikleri ile sitelerinizi arama motoru SERP sayfalarında çok daha üst sıralara çıkarabilir ve rakiplerinizden öne geçebilirsiniz. Bu yazıda WordPress SEO Eklentisi ile nasıl çalışacağınızı ve kurulumu, temel ayarlarının nasıl yapılacağınıda sizlere anlatacağım.

Alt Yapı Seçimi (Hosting Tercihi)

WordPress sitenizi kurarken güçlü ve güvenilir bir alt yapı seçmeniz oldukça önemlidir, alt yapı yani Hosting sürekli değiştirilen bir şey olmadığı için mutlaka teknik olarak güçlü ve güvenilir firmalar ile çalışmanız gerekir, bir çok firma Worpdres için öze optimize edilmiş WordPress Hosting paketleri sunmaktadır bunları tercih edebilirsiniz bende sizlere aşağıda çalışıp memnun kaldığım hosting firmalarını listeliyorum ;

Yıllardır bir çok WordPress ve web projeleri için çalıştım hala çalışıyorum üç firma ilede oldukça memnunum sizerde güvenle çalışabilirsiniz.

Başarılı bir WordPress Hosting seçimi için mutlaka tercih etttiğiniz firmanın özel yapılandırılmış WordPress paketleri olmasına ve teknik destek kısmının oldukça yeterli düzeyde olmasına dikkat etmelisiniz.

Ucuz firmalarla çalışırsanız emin olun başınız dertten siteniz 503’den çıkmaz. 🙂

Kalıcı Bağlantılar ile SEO Dostu Linkler

WordPress kullanımının en büyük avantajlarından biri de bize farklı URL seçenekleri sunuyor olmasıdır. WordPress ilk kurulumu ile birilkte varsayılan olarak www.hacimehmetkaya.com.tr/?p=123 olarak URL yapısı gelmektedir. SEO Optimizasyonu açısından bu tercih edilen bir durum değildir.

wordpress-seo

Yukarıda görselde gördüğünüz gibi WordPress sitelerimizde doğru URL yapısı bu şekilde olmalıdır. Örnek vermek gerekirse “hacimehmetkaya.com.tr/seo-rehberi” Şeklinde URL yapılarımızın olması gerekir, bu URL yapısını oluşturmak içinde WordPress Yönetim Panelimizden Ayarlar > Kalıcı Bağlantılar bölümüne tıklayarak açılan sayfada yukarıda görüntüde olduğu gibi “Yazı İsmi” seçeneğini kullanmamız gerekir.

WordPress URL yapılarınızda H1 etiketi ve Sayfa TITLE başlığınızda bulunan anahtar kelimenizin geçmesi, kısa bir URL yapısı olması önemlidir. WordPress Yazı ve Sayfa oluşturma alanı içinde sayfa başlığı altında bulunan alanda URL yapılarınızı manuel olarak düzenleye bilirsiniz.

Seo Eklentisi Kullanımı

WordPress SEO optimizasyonu çalışmalarına başlamadan önce mutlaka ücretsiz bir SEO eklentisi kurmanız gerekir bu eklentiler size bir çok noktada yol gösterici ve işlerinizi kolaylaştırıcı oluyor, ben tüm projelerimde All in One SEO Pack eklentisini kullnıyorum, Sitemde All in One SEO Pack Kurulum ve Optimizasyon Rehberi için kapsamlı eğitimi bulabilirsiniz. Diğer yandan WordPress için farklı SEO uygulamalarıda mevcuttur bunlardan bahsedecek olursak ;

  • Yoast SEO
  • Rank Math SEO
  • Premium SEO Pack
  • SmartCrawl WordPress SEO

Gibi farklı seçeneklerde mevcuttur, ancak benim tavsiyem her zaman olduğu gibi All in One SEO Pack  eklentisini kullanmanızdır. Benim SEO eğitimlerimde de bu eklenti üzerinden gidilecektir. Eklentiyi kurduktan sonra etkinleştirerek All in One SEO Pack Kurulum ve Optimizasyon Rehberi eğitimimi takip ederek kolayca tüm ayarları yapabilirsiniz.

WordPress Tema Seçiminin Önemi

WordPress SEO optimizasyonunun en önemli bacaklarından biri SEO uyumlu Tema seçimi olacaktır, Seçtiğiniz temanın SEO dostu olmaması siz diğer çalışmaları ne kadar yaparsanız yapın istediğiniz yerlere gelememenize sebep olacaktır.

Bir çok ücretsiz tema bulabileceğiniz gibi ücretli temalarda mevcuttur, her tema yayıncısı temasının SEO dostu olduğunu iddia etsede her tema maleseft SEO dostu değildir. Temaların görsel anlamda çok çekici olması sizleri aldatmasın, seçtiğiniz temanın mobil uyumu, seo açısından teknik uyumu oldukça önemlidir.

Seçmek istediğiniz temayı çeşitli araçlar ile ölçümleme yapabilirsiniz. Kendi sunucunuzda çalışan bir sistem olmasada temanın genel çizgileri hakkında fikir sahibi olabilrsiniz. Test araçlarından bahsedece olursak benim ve bir çok SEO Uzmanı arkadaşlarımızın da kullanmakta olduğu test aracı web.dev test aracını kullanabilirsiniz, hep sunucu performansı kodlama ve görsel aynı zamanda SEO performansı açısından test edebilirsiniz.

Anahtar Kelime Araştırmasına Önem Verin

Sitenizde paylaşmayı düşündüğünüz içerikleriniz için çalışmalar yaparken mutlaka anahtar kelime araştırması yapmanız gerekmektedir, SEO optimizasyonunun en önemli basamaklarından biriside anahtar kelime ataştırmasıdır, çalışmayı hedeflediğiniz konu ile alakalı mutlaka anahtar kelime çalışmaları yapmanız sizi anlatacağınız veya yazacağınız içerikleriniz ile ilgili olarak hem fikir sahibi yapacak hemde en çok aranan, talebi olan anahtar kelimeleri içerğinizde barındırarak aramam motoru botlarının sitenizi ziyaret ettiğinde o kelimeleri görmesi ve aramalarda sayfanızı daha üst sıralarda listelemesi için önemli bir noktadır.

Anahtar Kelime Araştırması için çeşitli analiz araçları mevcuttur, bu araçlardan bazıları aşağıdaki gibidir ;

Ücretsiz Anahtar Kelime Araçları ;

Ücretli Anahtar Kelime Araçları ;

WordPress Görsel Optimizasyonu

Sitenizde kullandığınız görsellerinizin boyutları SEO Optimizasyonu açısından oldukça önemlidir. SEO puanınızı yükseltmenin en önemli koşullarından biride sitenize görsellerinizi yüklemeden önce mutlaka boyutlarını küçültmek ve ihtiyacınıza göre görsel optimizasyonunuzu yapmanız gerekir, 80 KB boyutunda bir görselle ihtiyacınızı karşılayabilecekken o alanda 1 MB boyutunda bir görsel kullanmanız sitenizin yavaşlamasına sebep olacak bu sebeplede SEO optimizasyon puanınız düşecektir. Görsel Optimizasyonu sitemizin sayfa hızı açısından oldukça önemlidir.

WordPress sitenize yükleyeceğiniz görselleri sitenize yüklemeden Photoshop vs. gibi programlarla yapabileceğiniz gibi sitenie ekleyeceğiniz eklentiler ilede bu optimizasyonları yapabilirsiniz. WordPress Görsel Optimizasyonu konusunda sizlere tavsiye edeceğim eklenti Smush – Lazy Load Images, Optimize & Compress Images eklentisi olacaktır. Eklentinin ücretsiz versiyonu ile bir çok görsel optimizasyonunu gerçekleştirebilirsiniz.

Cache Eklentisi Kullanın

WordPress ilk kurulum ile birlikte iyi bir performans sunsa bile sitemizin arama motorlarında daha üst sıralarda olması için standartların dışına çıkarak daima daha iyi performans ve en iyi optimizasyona ulaşmak amacı ile sürekli sitelerimizi geliştirmemiz gerekir, bu geliştirme araçlarından biride WordPress Cache eklenti çözümleridir.

Cache Eklentisinin temel mantığı sitenizin açılma hızını attırmak amacı ile dinamik içerikler yerine statik olarak sayfanızı yayınlıyor olmasıdır bu sistemler sitenizin dosyalarını ön belleğe alarak yayınlarlar bu çalışma sistemide sayfanızın çok daha hızlı açılmasına vesile olacağından site hızınızı gözle görülür şekilde artıracatır.

WordPress için başlıca Cache Eklentileri şunlardır;

  • LiteSpeed Cache
  • WP Super Cache
  • W3 Total Cache
  • WP Rocket
  • WP Fastest Cache
  • Cache Enabler

Aynı zamanda sizlere iyi bir performans optimizasyonu için Autoptimize eklentisinide tavsiye ederim.

Dahili Linkler İle Güçlenin

Web sitenizde zamanla bir biri ile ilişkili, bir birini tamamlayan farklı konu başlıkları oluşacaktır bu konu başlıklarını ilgili noktalarda dahili link yapısı ile içerikleriniz içerisinde link vererek birbiri ile bağlamanız sayfa SEO optimizasyonunuzu güçlendirecektir. Bu çalışma ile hem kullanıcılarınızın siteniz içerisinde geçirdiği zamanın daha verimli olmasına ve sitenizde uzun süre vakit geçirmelerine sebep olacaktır, bu durumda sitenizin arama motorları gözünde değerinin yükselmesine sebep olacaktır.

 

site-içi-link

 

Yukarıda gördüğünüz örnekte olduğu gibi bende kendi sitemde iç bağlantılar ile sizleri ilgili konular arasında yönlendiriyorum ki ihtiyacınız olan konulara çok daha kolay ulaşabilin.

Özgün Konu Başlıkları ve Meta Açıklamaları

Siteniz için oluşturduğunuz içeriklerinizin sektörünüzde sizinle aynı olan rakiplerinizden farklı olması arama motorları gözünde sizi diğerlerinden ayıracaktır. Sitelerinizde barındırdığınız içeriklerinizin başlıkları içeriklerinizi en iyi şekilde ifade ediyor olmalı davetkâr başlıklar olmalıdır. Tabi bu cümleyi kurarken kullanıcıları kandıracak alakasız başlıklar kullanmaktan bahsetmiyorum.

Google SERP (Sonuç Görüntülüme) sayfalarında sitenizin TITLE başlıkları ve mete açıklamaları sitenizin adeta vitirini gibidir, kullanıcılar ilgi duydukları kelimelerde araştırmalar yaparken karşılarına ilk çıktığınız, sizi ilk gördükleri alan başlık ve meta açıklamanız olduğundan doğru seçimler yapmanız oldukça önemlidir.

Google tarafında önerilen TITLE Başlıkları Maksimum 60 Karakter olduğundan bu 60 karekterlik sayfa başlığınızın içerisinda mutlaka anahtar kelimeniz geçmeli ve anlamlı bir başlık olmalıdır. Meta açıklama alanı ise 160 karekteri geçmemelidir benim tavsiyem ortlama 140 – 150 karekterde mete açıklamalarınızı sonlandırmanızdır.

Kalıcı Bağlantıları Optimize Edin

WordPress kullanmanın en önemli avantajlarından biri daha önce bahsettiğim gibi kalıcı bağlantıları kendimiz optimize edebilmemiz ve kolayca değiştirebilmemizdir. URL yapılarımızın aşırı uzun olması aramam motoru serp sayfalarında url görüntümüzün kesilmesine sebep olacaktır. İşte tamda burada WordPress Kalıcı Bağlantı değiştirme özelliği hayat kurtarıyor.

Mesela başlığımız “WordPress Seo Teknikleri ile Web Siteleriniz Uçuşa Geçiyor” olsun burada WordPress’in bize otomatik vereceği URL yapısı “hacimehmetkaya.com.tr/wordpress-seo-teknikleri-ile-web-siteleriniz-ucusa-geciyor” olacağından gereksiz uzun bir link olacaktır bu linki kalıcı bağlantı değiştirme özelliği sayesinde bu linki “hacimehmetkaya.com.tr/wordpress-seo-teknikleri” olarak doğru bir şekilde optimize edebiliriz.

kalıcı-baglanti-optimizasyonu

 

Başlıklarınızı Optimize Edin

İçeriklerinizde belirttğiniz başlık ve alt başlıklarınız H1-H2-H3 gibi başlık kodları ile içeriklerinizin başlıklarını optimize etmeniz gerekmektedir. Sayfai içeriklerinizde H kodları kullanmanız konu başlıklarınızı sınıflandırmanız anlamına gelmektedir, arama motoru botları sınıflandırılmış ve net açıklanmış içerikleri değerli bulurlar.

H1 etiketi sayfanızın ana başlığıdır, genellikle konu başlığı ile aynıdır aslında, H1 başlığı ile kullanııclarınıza içeriklerinizi en iyi şekilde anlatmanız gerekir, H1 etiketiniz içinde sayfanıza ait anahtar kelimenizide mutlaka içermelidir.

H2 ve h3-h4 gibi etiket başlıkları ilede içeriklerinizin alt başlıklarını sınıflandırmanız iyi bir başlık optimizasyonu için önemlidir. WordPress içerisinde bulunan metin editöründeki başlık alanında bulunan başlıkların sınıfları şu şekildedir ;

  • Başlık 1 : H1
  • Başlık 2 : H2
  • Başlık 3 : H3
  • Başlık 4 : H4
  • Başlık 5 : H5
  • Başlık 6 : H6

Olarak gelmektedir, bu başlıklara dikkat ederek içeriklerinizi optimize etmenizi öneririm.

başlık-optimizasyonu

Görsellerinize Açıklama ve Alt Metinler Ekleyin

Sitenize, içeriklerinize, sayfalarınıza eklediğiniz görsellerinize ekleme yaparken mutlaka açıklama ve alt metin eklenmelidir, arama motorları tarafından görsellerin ne olduğunun anlaşılması ve görsel indexlenmesi açısından görselerinize etiket, alt metinler eklemeniz oldukça önemlidir.

Sitenize görsel eklerken açılan sayfada sağ kısımda bulunan alternatif metin, başlık, alt yazı, açıklama gibi alanları mutlaka görseliniz ile alakalı olarak doldurmanız gerekir, dip not olarak alt yazı kısmını doldurduğunuzda yazılarınızın içerisine eklediğiniz görsellerde açıklama yazısı çıkacaktır buda hoş olmadığı için kullanmaya bilirsiniz ancak görselleriniz ile ilgili “kaynak, not” gibi vs. açıklamalar yapmanız gerekirse kullanmanızı öneririm

Sitenizin İndex Ayarlarını Kontrol Edin

WordPress ile birlikte gelen özelliklerden biri olarak size sitelerinizi aramam motorlarında indexlememe imkanı sunar, sitenizin kurulumunda bu özellik aktif olarak gelmez ancak yinede bu durumu kontrol etmenizde fayda vardır.

Sitenizin kurulumunu tamamladıktan sonra sitenizin görünürlüğünü kontrol etmek için Ayarlar > Okuma alanından görüntülenme ayarlarınızı kontrol ediniz.

görüntülenme-ayarları

Sitenizi Google Search Console Üzerinde Doğrulayın

WordPress sitenizin kurulumunu tamamladıktan sonra Google Search Console üzerinde doğrulamanız ve Google Search Console aracını kullanmanız SEO açısından oldukça önemlidir.

All in On SEO Pack ayarlarına giderek Genel Ayarlar > Web Master Araçları ısmında aşağıdaki görselde görüldüğü gibi kolayca doğrulayabiliriz. Google Search Console içinden doğrulama kodunuzu alarak sitenizi kolayca doğrulayabilirsiniz.

Google Search Console Site Doğruluma Eğitimimi İnceleye Bilirsiniz. Sitenizi doğruladıktan sonra All in On SEO Pack tarafından size sunulan site haritalarını Google Search Console haritalar alanına ekleyerek sitenizin daha hızlı index almasına yardımcı olabilirsiniz.

Daha Açıklayıcı ve Uzun İçerikler Üretin

Her zaman söylediğim gibi Google sadece bir arama motoru değil bir yapay zekadır ve Google kullanıcılarına mükemmel sonuçlar sunmak için kendini konumlandırmış bir şirkettir bizlerde içeriklerimizde Google’ın bu misyonuna uygun hareket ettiğimiz sürece, kullanıcılarının ihtiyaçlarına cevap verdiğimiz ve onları mutlu ettiğimiz zaman sayfalarımızı daha üst sıralarda listeleyerek sayfalarımızı ödüllendirecektir.

Google tarafından ilk sayfada çıkarılan web siteleri kullanıcılara en çok bilgiyi sağlayan ve içerikleri en kaliteli olan sayfalardır, Google araştırmalarda 2000 kelime üzerinde olan içerikleri çok daha değerli olarak gördüğü tesbit edilmiş ve bu içerikleri üst sıralara çıkardığı tesbit edilmiştir.

Sizlerde içeriklerinizin kalitesini arttırarak, kullanıcılarınızın aramakta olduğu bilgileri doğru ve açıklayıcı şekilde vererek Google dostu siteler arasına girebilirsiniz.

Uzun Vadeli İçerikler Üretin (Evergreen İçerik)

Siteniz üzerinde ürettiğiniz içerikler günlük gelip geçer içerikler olmamalıdır uzun vadede kullanıcılarınızın ihtiyaçlarınıza cevap veren uzun dönem geçerli olacak içerikler üretmek uzun vadede size avantaj sağlayacaktır. Ölmeyen içerikler üretmek 3000 kelimelik bir makale için uzun yıllar trafik almanız ve kullanıcılara uzun dönem fayda sağlamış olmanız anlamına gelecektir.

Evergreen içerik sürekli olarak paylaşılan, ihtiyaç olan, backlink alabilen içerikler anlamına gelir, sizlerde ürettiğiniz içeriklerde bu konuya dikkat ettiğiniz sürece geri dönüşler sizi oldukça mutlu edecektir.

Uzun vadede eskimeyen uzun ömürlü içeriklerinizin artması ile sitenizin Google gibi arama motorlarının gözünde ne kadar değerli olacağını düşünebiliyor musunuz ?

Sitenize HTTPS Ekleyin

Sitenize HTTPS yani SSL sertifikası eklemeniz SEO optimizasyonu bakımından oldukça önemlidir. Bu sayede tarayıcınız bağlandığı herhangi bir siteyle güvenli bağlantı oluşturabilir ve iki arasında gönderilen veriyi şifreleyebilir. Bu durumda kullanıcı güvenliği için oldukça önemlidir.

Hosting sağlayıcınızdan SSL sertifikanızı sitenize eklemesini isteye bilirsiniz arkasından WordPress sitenize Eklentiler > Yeni Ekle diyerek SSL sertifika eklentisini kurup aktif etmenizin ardından siteniz HTTPS bağlatısı ile çalışmaya başlayacaktır, ancak ilk kurulumda SSL sertifikanız olmadan kurulum yaptı iseniz Ayarlar > Genel kısmından site adresinizi de bu şekilde güncellemeniz gerekir.

Https Google içinde bir sıralama sinyalidir detaylar için Bir Sıralama Sinyali Olarak HTTPS yazısına bakabilirsiniz.

ssl-sertifikası

 

Long-Tail Anahtar Kelimeler

Bir çok güçlü ve kullanıcılar tarafından fazlaca aranan anahtar kelime sektör otoriteleri tarafından içeriklerle kapatılmıştır ancak Long-Tail: Uzun Kuyruklu Anahtar kelimeler üreterek farklı boşlukları doldurabilirsiniz.

Kullanıcıların sizin ürettiğiniz içeriklere ulaşmak için ne gibi aramalar yaptıklarını, Google gibi arama motorlarına hangi soruları sorduklarını araştırarak bu uzun kuyruklu anahtar kelimeleri bulabilir, soru kalıplarını tesbit ederek SEO performansı açısından daha başarılı çalışmalar yapabilirsiniz.

Farklı ve Alanınıza uygun düşünerek potansiyel müşteri ve ziyaretçilerinizi sitenize yönlendirip doğru trafiği elde etmiş olabilirsiniz.

CDN Kullamalısınız

CDN kullanarak sitenizin alt yapısını tüm Dünya sunucuları üzerinde barındırabilirsiniz bu sayede kullanıcılar sitenize giriş yaptıklarında kendilerine en yakın olan sunucu üzerinden sitenizi ziyaret ederler ve buda hızlı bir site performansı yakalamanıza imkan sağlar, ücretli yada ücretsiz CND hizmetlerini kullanabilirsiniz, hosting sağlayıcınız tarafından bu CDN hizmeti sağlanıyor olabilir, Hosting firmanızdan konu hakkında destek almanızda fayda var.

Mobil Tarafı Optimize Edin

Günümüzde potansiyel ziyaretçilerin en çok tercih ettiği platform Mobil cihazlar üzerinden yapılmaktadır bu sebeple sitenizin mobil sürümünü oldukça iyi optimize etmeniz ve kullanıcı deneyimini mükemmele çıkarmak için gayret gösterin, mobil cihazlar sitenize gelecek trafiğin ortalama %60 kadarını sağlayacağından bu çok önemlidir.

Tema seçerken mutlaka mobil uyumuna dikkat etmeli ve mobile uygun, mobil sürümü olan temalar seçerek kullanmalısınız.

AMP Kulanın

WordPress sitelerde AMP kullanımı oldukça önemlidir, AMP kullanan siteler Google tarafından ön plana çıkartılır. AMP Accelerated Mobile Pages yani Hızlandırılmış Mobil Sayfalar anlamına geliyor amp ile sitenizin sayfalarının sonuna /amp gelerek css,java,kodlama vs. gibi etkenler minimuma indirilerek neredeyse sadece içeriklerinizde bulunan yazılardan ibaret bir sayfa sürümü geliyor.

Google sayfa hızına çok dikkat ettiği için AMP sayesinde sayfalarınızın açılış hızlarıda mükemmele yakın arttığından sitelerinizin daha üst sıralara çıkması kaçınılmazdır.

Özel IP Adresi Kullanın

SEO performanısınız ve sitenizin güvenlirliği açısından özel ip adresi kullanmanız oldukça önemlidir. Özel IP adresiniz yok ise, hosting hesabınızın sunucusunda bulunan diğer hosting hesapları ile birlikte aynı paylaşımlı IP’yi kullanırsınız. Ancak SSL veya yoğun trafik içeren büyük bir web siteniz var ise özel IP’ye ihtiyaç duyarsınız.

Özel IP tahsisi için hosting sağlayıcı firmanız ile görüşebilirsiniz.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir