All in One SEO Pack
SEO, arama motorlarınızda görünür olmanıza imkan veren web sitesinizin genelini ilgilendiren bir optimizasyon sürecidir. SEO optimizasyonları yeteri kadar tecrübe ve bilgi birikimine sahip olmayan kişisel tarafından yapıldığında içinden çıkılmaz bir hal alır. WordPress SEO çalışmalarınız için sitenizi optimize eden ve çalışmalarınızı kolaylaştıran eklentisi olan All in One SEO Pack Kurulumu ve ayarlarının yapılmasından bahsedeceğim.
All in One SEO Pack Pro paket fiyalarını görmek için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Kurulum oldukça basit ve eklenti işlevsel, kullanımı kolay bir eklenti olduğundan herkesin kullanabilceği bir WordPress SEO aracıdır.
All in One SEO Pack Nedir ?
All in One SEO Pack, eklentisi ile WordPress ile kurduğunuz internet sitelerinizi baştan sona optimize etmenize yarayan ve SEO optimize süreçlerini sizler için kolaylaştıran bir eklentidir. Web siteniz üzerinde SEO Optimizasyonunda başarılı olmanız için size çok önemli özellikler sunar.
- 2007 yılından bugüne All in One SEO Pack WordPress SEO eklentilerinin en çok tercih edileni ve en başarılıları arasındadır.
- WordPress sitenizde oluşturduğunuz tüm sayfa,yazı,etiket,kategorileriniz için sayfa title,mete açıklama, sosyal medya paylaşım şablonu gibi özellikler ekler.
- Otomatik site haritası oluşturma arası bulunur
- Otomatik Google Analytics entegrasyonu vardır.
- Woocommerce Entegrasyonu
- Zararlı yazılım engelleme özelliğine sahiptir.
- Özel Performans Ayarları
- Rapor Sistemi ve Performans Değerlemeleri
- Kanonik URL özelliği bulunur.
Sayamayacağım bir çok özelliğini ve kullanım kolaylığını göz önüne aldığımızda All in One SEO Pack eklentisi rakiplerinden açık ara öndedir.
All in One SEO Pack Kurulumu
WordPress All in One SEO Pack eklentisiniz kurmak için WordPress Eklenti Kurma Rehberi yazımı inceleye bilirsiniz.
All in One SEO Pack kurulumu yapmak için önce WordPress yönetim alanınızda Eklentiler > Yeni Ekle Diyerek eklenti ekleme sayfasına geliyoruz. Sağ Üst tarafta bulunan arama kutucupuna “All in One SEO Pack” yazıp aratıyoruz. Çıkan arama sonuçlarında aşağıda görüldüğü gibi “Şimdi Kur” butonuna tıklayarak yükleme işlemini yapıyoruz.
Eklenti kurulumu tamamlandıktan sonra “Etkinleştir” butonununa tıklayarak kurduğumuz eklentiyi etkinleştiriyoruz.
Ardından eklentimizin kurulumunu tamlamış oluyoruz.
All in One SEO Pack Ayaları
Kurulumdan sonra WordPress yönetim menümüzde oluşan All in One SEO Pack menüsünden Genel Ayarlara tıkladığımızda aşağıdaki gibi bir ekran karşılıyor bizleri ;
Lisans Ayarları
Bu sayfa üzerinde kurulum sihirbazına tıklayarak yazılımın bizi yönlendirmesi üzerinden All in One SEO Pack Temel kurulum işlemimizi gerçekleştirebiliriz. All in One SEO Pack Lisansımız var ise bu alandan lisans anahtarımızı girerek ürünümüzü etkinleştirebiliriz veya lisans satınalma işlemi yapabiliriz.
Web Master Araçları Ayarları
Bu menü içinde bulunan tab menüde ki Webmaster Araçları menüsünden çeşitli web master araçlarını sitemizi entegre edebiliriz, ayrıca aşağıdaki görselde kırmızı alanda belirttiğim gibi çeşitli araçlar için doğrulamak amaçlı head> </head> etiketleri arası kod yazma bölümüde bulunmaktadır.
Breadcrumb Ayaları – Breadcrumb Nedir ?
Breadcrumb Türkçe çeviri olarak “Sayfa İşaretleri Yolu” anlamını taşımaktadır. Site ziyaretçileri ve Aramam motoru botlarının sitemiz içerisinde bulunan yapıyı anlaması ve bu hiyarşik yapıya uygun olarak hareket etmesini sağlar. Bir çeşit yönlendirme navigasyonudur kullanıcılarımızın ve botların sitemizin neresinde olduklarını anlamalarına yardımcı olur. Aşağıda görselde belirttiğim gibi All in One SEO Pack eklentisi içerisinde bu ayarı yapabilirsiniz.
ÖRNEK ;
Örnek olarak gördüğünüz gibi kullanıcılarımız ve arama motoru robotları için navigasyon görevi görmektedir.
Aşağıdaki görselde işaretlediğim kodu sitemizde bu navigasyonun görünmesini istediğimiz sayfalara ekleyerek navigasyon gösterimini sağlayabiliriz.
RSS İçerik Ayarları
Bu özellik, sitenizin RSS beslemesine otomatik olarak içerik eklemek için kullanılır. Daha spesifik olarak, blogunuza ve blog yayınlarınıza geri bağlantılar eklemenize olanak tanır böylece kazıyıcıların da bu bağlantıları otomatik olarak eklemeleri sağlanır. Bu, arama motorlarının sizi içeriğin orijinal kaynağı olarak tanımlamasına yardımcı olmaktadır.
Aşağıda bırakacağım görselde kırmızı ile işaretlediğim alana tıklayarak RSS besleme linkinize ulaşabilirsiniz, Rss Nedir ? Rss Ne İşe Yarar gibi sorularınız için Rss Nedir, Ne İşe Yarar ? başlıklı yazımı ziyaret edebilirsiniz.
İçerik Öncesi ve İçerik sonraso Rss gibi alanları ise rss şablonunuza değişkenler ekmek amacı ile kullanabilirsiniz.
Erişim Kontrolü Ayarları
Erişim kontrolü ayaları menüsü PRO versiyon için aktif olan bir menüdür, bu menü altında sitenizdeki rollere göre yetkiler belirleyebilir, diğer yönetim paneli kullanıcılarının ulaşabilecekleri alanları kısıtlayabilirsiniz. Yalnızca Yönetici rolüne sahip kullanıcıların varsayılan olarak, WordPress yönetici alanınızda All in One SEO yönetme izni vardır. Erişim Kontrolleri ile belirli erişim izinlerini diğer kullanıcı rollerine kolayca genişletebilirsiniz.
Arama Görünümü
Arama görünümü menüsünün altında sitemiz için varsayılan bilgiler girebiliriz, All in One SEO Pack eklentisi bize sitemiz için varsayılan TITLE başlığı META açıklama gibi alanlar girmemiz için imkan verir. Arama ve Google SERP sonuçlarında nasıl görüntüleneceğimiz ile ilgili tüm düzenleme ve bilgileri bu alanda yapabiliriz, Arama Görünümü altında İçerik Türleri, Sınıflandırma,Görsel SEO, Arşiv ve Gelişmiş gibi özel ayar menüleride mevcuttur.
İçerik Türleri
Bu düzenleme menüsü içerisinde sitemizde yazdığımız yazıların başlıklarının nasıl görünmesi gerektiğini girebilirizi, varsayılan değerler atayarak yazılarımızın daha bir bütüncül başlıklara sahip olmasını sağlayabiliriz. Aynı zamanda yine sitemize eklemek istedğimiz sayfalarımız içinde varsayılan değerler tanımlayarak sayfalarımız için başlık, meta açıklama vs. gibi alanlar girebiliriz.
Sayfalarımızın veya yazılarımızın Google gibi arama motorlarında indexlenmesini istemiyorsakda yine bu sayafa düzenleme yapabiliriz.
Sınıflandırmalar
Sınıflandırmalar ayarları kısmında yine sitemize ait Kategori,Etiket gibi ortak gösterim sayfalarının varsayılan TITLE, Meta açıklama vs. gibi çeşitli ayarlarını girebiliriz. Sınıflandırmalar içerisinde bulunan alanlarda sitemiz SEO çalışmaları için bir çok faydalı alanı doldurarak varsayılan değer ataması yapmış oluruz.
Görsel SEO
Arama Görünümü alanında bulunan Görsel Seo kısmı ise PRO versiyon ile birilikte gelmekte ve sitemize eklediğimiz görselleri SEO için optimize etmemize izin veren bir uygulamadır.
Arşivler
Bu başlık altında sitemizde bulunan kullanıcıların yazılarının toplu gösterildiği arşiv başlıkları, tarih formatlı arşiv başlıkları gibi sayfaların varsayılan değerleri için giriş yaparak sitenize optimize edebilirsiniz.
Gelişmiş
Gelişmiş başlığı altında Genel Robots Metası ve diğer meta açıklamalar, anahtar kelimeler ve sayfa listelerinizde bulunan sayfa numaralandırma formatı alanını bu sayfada düzenleyebilrsiniz
Sosyal Ağlar
Google SEO ve diğer tüm aramotorları için sitenizin hangi profillerle ilişkili olduğu anlatma ve arama motoru botlarına bildirmek için bu alana sosyal medya hesaplarınızın linklerini girmeniz ve Facebook – Twitter için varsayılan Meta içerik, paylaşım görseli eklemenize imkan veren ayar menülerini barındırmaktaıdr. Gününmüzde sosyal medya yönetimi olmadan bir SEO çalışması yapmak mümkün olmadığı konunun ilgilileri tarafından bilinmektedir. Bu sebeple bu alanı mutlaka aktif olarak kullanmanız ve gerekli tüm bilgileri aşağıda görselde örneklendirerek girdiğim gibi girmeniz gerekmektedir.
En üstte bulunan kutucuğa tıkladığınızda ise tüm sosyal medya hesaplarınızda kullanıcı adınız aynı ise tek tek link girmeye gerek kalmadan otomatik olarak kullanıcı adınızı uygun linklerin sonuna ekleyerek sosyal medya profil linklerinizi sitenize eklemektedir.
Yine görsel içerisinde bulunan alanda gördüğünüz gibi farklı sosyal medya siteleri için varsayılan görsel, title başlık, meta açıklaması gibi alanları bulunmaktadır. Bu alanları içeriklerinize ve sitenize uygun olarak doldurabilirsiniz.
Site Haritaları
Bir XML site haritası, arama motorlarının sitenizi tararken kullandıkları tüm içeriklerin bir listesidir. Bu SEO’nun çok önemli bir parçasıdır çünkü arama motorlarının sitenizi tararken ihtiyaç duyduğu bazı önemli bilgileri içerisinde bulundurur. All in One SEO tarafından oluşturulan XML site haritası, arama motorlarına sizin sitenizdeki bütün içeriklerin nerede bulunduğunu All in One SEO eklentisi ile birlikte otomatik site haritaları gelmektedir.
Bu sayfa üzerind esite haritanız ile iglili düzenlemeler yapabilirsiniz. Site haritanızda görüntülenmesini istemediğiniz alanları sayfaları burda belirtebilir gelişmiş ayarlar menüsü ile farklı optimizasyonları kendinize özel olarak kurgulayabilirsiniz.
Redirects (Yönlendirme Yönetimi)
Yönlendirme yönetimi başlığı altında 404 izleme, 301 yönlendirme vs. gibi yönlendirme tanımlamalarını yapabiliyorsunuz, ancak bu özellikleri kullanmanız için yine All in One SEO Pack PRO sürüme sahip olmanız gerekmektedir. Burada belirtilen yönlendirme çalışmalarını farklı WordPress eklentileri kullanarakta kolayca yapmanız mümkündür.
Yerel SEO
Yerel İşletme şeması işaretlemesi, Google’a işletme adınız, adresiniz ve telefon numaranız, açılış saatleriniz ve fiyat aralığınız dahil olmak üzere işletmeniz hakkında bilgi vermenizi sağlar. Bu bilgiler, Bilgi Grafiği kartı ya da işletme karuseli olarak görüntülenebilir.Bu özelliği kullana bilmeniz içinde yine All in One SEO Pack PRO sürüme sahip olmanız gerekmektedir.
SEO Analizi
Site SEO analizi bölümünde siteniz ile alaklı düzetmeniz gereken kritik sorunları, önerilen gelişmeleri ve çok iyi olduğunuz alanları görebilirsiniz, bu alanlar hakkında detaylı raporlara ve düzeltme alanlarına tek tık ile ulaşabilirisniz, iyi bir SEO OPTİMİZASYONU için raporlamanın ve geri bildirimin ne kadar önemli olduğunu hatırlamamız gerekirse bu özelliğin ne kadar işimize yarayabileceğini sizde fark etmiş olmalısınız, site sağlığı ve genel SEO sağlığı ile alaklı olarak çok önemli bilgilere ve hatalara bu raporlar sayesinde erişebilir, gerekli düzeltmeleri yapabilirsiniz. Aşağıdaki görselden de ekran görüntüsünü görebilirsiniz.
Ayrıca Rakip site analizi kısmı ile sitenize benzer rakip sitelerinizin incelemelerini yapabilirsiniz. Hiç bir ek yazılıma gerek duymadan temel anlamda rakiplerinizin siteleri hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
Araçlar
Araçlar menüsünün altında ise ihtiyaç duyabileceğiniz çeşitli araçlara erişebilirsiniz, Robots.txt düzenleme gibi önemli özellikleri sahip bu alan sayesinde düzenlemeler yapabilirsiniz. İçe Aktar / Dışa Aktar bölümünde All in One SEO Pack için yaptığınız ayarları dışa aktra bilir veya mevcut yedeklerinizi içeriye alabilirsiniz.
Veritabanı ayaları tab menüsünde ise çeşitli sıfırlama ayarları mevcuttur.
Sistem durumu alanında siteniz ile ilgili genel bilgilere erişebilrsiniz.
Özellik Yöneticisi
Özellik Yöneticisi ile çeşitli özellikleri açıp kapata bilirsiniz burada bulunan özellikler genelde PRO versiyon içindir, Görsel SEO, Video Site Haritası, Lokal SEO gibi çeşitli ek özellikleri barındırmaktadır.
All in One SEO Pack eklentisi ile Worpdress sitelerinizde bir çok SEO ayarını yapabilir ve SEO optimizasyonu için gerekli olan bir çok araca ulaşabilirsiniz, her site yöneticisinin kullanması gereken bir eklenti olan All in One SEO Pack işlerinizi oldukça kolaylaştırıyor ve sitelerinizi Google dostu bir site haline getiriyor tabi ki buda Google botlarının en çok hoşuna giden olay, böylelikle sitenizi daha üst sıralara taşınmasına yardımcı oluyor bu eklentimiz.
Eklenti ile ilgili aklınız takılan soru ve görüşlerinizi mutlaka yorum bölümünde paylaşmanızı bekliyorum.
WordPress All in One SEO Pack eklentisi ile alakalı takıldığınız yerler içinde yine yorum bölümünden destek talep edebilrsiniz.