Woocommerce Nedir? WordPress ile E-Ticaret
Her yıl binlerce yeni e-ticaret web sitesi geliştirilmekte ve bu, gelecek vadeden çevrimiçi satıcılara bir e-ticaret platformu seçerken çok sayıda seçenek sunmaktadır. Ancak buradaki temel soru şudur: WooCommerce gibi kendi kendine barındırılan bir çözüm mü yoksa Shopify gibi barındırılan bir platform mu kullanmalısınız? En basit çözümü mü yoksa şirketinizle birlikte büyüyecek olanı mı seçmelisiniz?
WooCommerce, kullanım kolaylığı sunduğu için özellikle e-ticarete yeni başlayanlar için kullanıcı dostudur. WooCommerce, dünya çapında yaklaşık 2,3 milyon e-ticaret mağazasında kullanılmaktadır.
WooCommerce Nedir?
WooCommerce, açık kaynaklı bir web sitesi geliştirme aracı olan WordPress üzerinde geliştirilmiş ücretsiz, açık kaynaklı bir e-ticaret eklentisidir. Envanter, vergi yönetimi, güvenli ödemeler ve nakliye entegrasyonu gibi çeşitli temel işlevlere sahip bir çevrimiçi mağaza makul bir esneklikle oluşturulabilir ve yönetilebilir.
WordPress için en popüler ve en iyi e-ticaret eklentisi WooCommerce’dir. SEO ile uyumludur ve e-ticaret özelliklerinizi geliştirmenizi sağlar.
WooCommerce Tam Olarak Ne Yapar?
WooCommerce kullanarak bir çevrimiçi mağaza açabilir ve hem fiziksel hem de dijital ürünler de dahil olmak üzere her şeyi satabilirsiniz. Abonelikler veya dinamik fiyatlandırma gibi ekstra özelliklerle sitenizi eklemek ve değiştirmek isterseniz, aralarından seçim yapabileceğiniz 100’den fazla uzantı da vardır.
WooCommerce E-Ticaret Sitesi Kurmanın Fiyatı Nedir?
WooCommerce eklentisi ücretsiz olsa da, bir WooCommerce mağazası açmak genellikle ek maliyetler gerektirir. Bu ek maliyetlerden bazıları tema, barındırma, alan kaydı, güvenlik sertifikaları ve uzantıları içerir. Fiyatlar tercihlerinize göre değişecektir.
Yukarıda belirtilen hususlar ışığında, hosting ve alan adı tescili sektörünün önemli oyuncularından biri olan Hosting.com.tr, birçok e-ticaret sitesinde olduğu gibi e-ticaret siteniz için de en etkili seçenektir. E-ticaret siteniz için hosting satın almanız veya bir alan adı kaydetmeniz gerektiğinde, Hosting.com.tr web sitesini ziyaret edin ve ihtiyaçlarınıza en uygun hosting planını seçin. Harika fırsatlar ve bilgili yönetim yardımı alacaksınız.
WooCommerce Güvenlik Seviyeleri
WooCommerce programı, hata düzeltmeleri, özellik eklemeleri ve performans geliştirmelerine yardımcı olmak için sık sık güncellenir. Düzenli güncellemeler, web sitenizin hacker güvenlik açıkları geliştirmesini engeller.
Neden Online Mağazanız için WooCommerce’i Seçmelisiniz?
WooCommerce, hızlı, kullanımı basit ve şirketinizin gereksinimlerine göre özelleştirilebilen eksiksiz bir e-ticaret çözümü sunar.
Ekonomik
E-ticarete yeni başlıyorsanız, bir platform seçerken fiyat muhtemelen büyük bir faktör olacaktır. Maliyet endişeleri sizi geceleri ayakta tutuyorsa, WooCommerce biraz dinlenme sağlayabilir. WooCommerce, en iyi kurumsal e-ticaret yazılımlarıyla doğrudan rekabet halindedir, ancak ücretsiz olduğu için herhangi bir taahhütte bulunmadan onu kullanabilirsiniz.
WooCommerce, diğer ücretli platformlara kıyasla bazı üçüncü taraf ödeme uygulamaları ve entegre edebileceğiniz diğer uzantıların bir maliyeti olsa da sizin için oldukça makul bir alternatif olacaktır.
Esnek
WooCommerce, WordPress gibi, eklentilerin eklenmesiyle genişletilebilecek çok çeşitli işlevlerle birlikte gelir. WooCommerce kullanıcıları, binlerce WordPress eklentisi ve temasının yanı sıra e-Ticaret için özel olarak tasarlanmış yüzlerce uzantı arasından seçim yapabilir. Bu eklentiler, nakliye, ödemeler, ürünlerin işlenmesi ve diğerleri dahil olmak üzere bir dizi alanda işleyişi iyileştirebilir.
WordPress’in tüm özelliklerine ve daha fazlasına sahiptir. WooCommerce, tüm gücünü ve güvenilirliğini devralarak işletmeler ve müşterileri için üstün bir e-ticaret deneyimi sunmak için WordPress’i kullanır.
Hayal Edebileceğiniz Her Şeyi Satmak İçin Kullanılabilir
WooCommerce olağanüstü derecede uyarlanabilir. WooCommerce ile hayal edebileceğiniz her şeyi (fiziksel ürünler, dijital ürünler, abonelikler, randevular vb.) satabilirsiniz. En çok yönlü e-ticaret aracı, tek bir dijital öğeyi veya çok çeşitli fiziksel ürünleri satmak için kullanılabilen WooCommerce’dir.
Güçlü Analiz
Müşterilerinizi ne kadar iyi anlarsanız satışlarınız o kadar artacaktır. Güçlü analizler buna izin verecektir. WooCommerce, basit ve anlaşılır bir şekilde sunulan eksiksiz bir ölçüm yelpazesi sunar. Ek olarak, WooCommerce ve Google Analytics entegrasyonu basittir.
Ölçeklenebilir
Bir e-ticaret uygulaması seçerken şirketinizin geleceğini göz önünde bulundurmalısınız. İşletmeniz bugün mütevazı olsa da, zamanla büyüyecek ve her ayrıntıyı başlangıçta daha basit olanlarla yaptığınız gibi ele almak isteyeceksiniz. WooCommerce şu anda küçükten büyüğe her boyuttaki mağazayı desteklemektedir. Günde birkaç üründen binlerce müşteriye ve her saniye birkaç müşteriden yüzlerce müşteriye kadar ölçeklenebilir.
Yüksek Hız
Her boyuttaki çevrimiçi mağaza için, WooCommerce ile WordPress hızlı ve duyarlı bir e-ticaret deneyimi sunabilir. Performansı en üst düzeye çıkarmak için, WooCommerce, performans açısından optimize edilmiş WooCommerce barındırma ile birlikte kullanılmalıdır. Duyarlı, düşük gecikmeli bir e-ticaret deneyimi, standart web barındırma hizmetinin sunamadığı yüksek düzeyde optimize edilmiş PHP, MySQL, sunucu ve ağ ayarları gerektirir.
WooCommerce Nasıl Kurulur?
WooCommerce eklentisi, çevrimiçi mağaza oluşturmak için en yaygın kullanılan çözümlerden biridir. Web sitenizi güçlü, duyarlı bir çevrimiçi mağazaya dönüştüren, kullanımı kolay bir çözümdür. WordPress gibi, WooCommerce tamamen ücretsizdir. Sıkı bir bütçeye sahip biri için ideal cevaptır. WooCommerce, kullandığınıza pişman olmayacağınız harika bir eklentidir. WooCommerce eklentisini kurmak için şu talimatları uygulamanız yeterlidir. Bunlar:
- Kontrol panelinizde Eklentiler > Yeni ekle’ye gidin.
- WooCommerce eklentisini bulun, kurun ve açın.
- Kurulum sihirbazı başlayacaktır. Adresinizi girin, para biriminizi seçin ve satmak istediğiniz mal kategorisini belirtin.
- Ardından, tercih ettiğiniz ödeme seçeneğini seçebilirsiniz.
- Varsayılan olarak WooCommerce, PayPal’ın kullanılmasını önerir. İsterseniz daha sonra yeni bir strateji ekleyebilirsiniz.
- Nakliye seçeneklerinize karar verin. Gönderim masraflarını, gönderim adresinizi vb. girin.
- WooCommerce, vergileriniz için bir posta yönetimi eklentisi ve bir eklenti yüklemeyi teklif edecek. Şu anda bu adımı atlayabilirsiniz.
- Ürünlerin oluşturulması veya ithal edilmesi son aşamadır. Öğelerinizi kontrol panelinizden yönetebildiğiniz için kurulum sırasında herhangi bir şey eklemenize gerek yoktur.
WooCommerce En Etkili WordPress Temaları
Güzel ve pratik bir tema seçmek, bir çevrimiçi mağaza oluşturmak için WooCommerce kullanmanın ilk adımıdır. Aşağıda, en iyi WooCommerce temalarından bazılarının bir değerlendirmesi bulunmaktadır.
Hello
WordPress teması Hello, basit ve anlaşılırdır. Fikirleriniz için boş bir tuval görevi görmesi amaçlanan basit tasarıma sahip bir başlangıç şablonudur. WooCommerce dahil olmak üzere yaygın olarak kullanılan tüm uzantılar Hello ile uyumludur. Sonuç olarak, çevrimiçi mağazanızı kurmak için harika bir seçenektir.
Astra
Astra, WooCommerce düşünülerek oluşturulmuş basit, tamamen özelleştirilebilir bir temadır. Schema.org işaretlemesini entegre etmek, ürünlerinizin arama Sonuçlarındaki görünümünü iyileştirir. Aynı zamanda AMP hazırdır. Ayrıca Astra ve Elementor birlikte iyi çalışır.
OceanWP
OceanWP hıza öncelik verir, böylece sunucunuz tıkanmaz. Temanın değiştirilmesi nispeten kolaydır ve basit bir tasarıma sahiptir. Ek olarak, WooCommerce ve Elementor gibi sayfa oluşturucuların her ikisi de OceanWP ile uyumludur.
GeneratePress
GeneratePress, web sitesi hızı göz önünde bulundurularak oluşturulmuş farklı bir temadır. Çok sayıda yerleşik özelleştirme olanağı vardır. GeneratePress’i mağazanızın gereksinimlerine uyacak şekilde değiştirmekte özgürsünüz.
ooCommerce ile Shopify Arasından Hangi Online Mağaza Platformu Sizin İçin En İyisi?
WooCommerce’in tüm özelliklerini yukarıda ele aldık. Peki Shopify?
Şu anda piyasadaki en iyi bilinen e-ticaret platformlarından ikisi WooCommerce ve Shopify’dır. Bu nedenle birçok işletme sahibi, özellikle küçük işletme sahipleri, aralarında seçim yapmakta zorlanmaktadır. O halde şirketiniz için hangisi daha iyi?
Cevap, özel ihtiyaçlarınıza ve oluşturmak istediğiniz web sitesinin türüne bağlı olacaktır çünkü ikisi son derece farklı.
Fiyat
Shopify’a belirli bir aylık ücret ödersiniz. Daha önce de belirttiğimiz gibi WooCommerce’i kullanmak ücretsizdir, ancak bir web sitesi oluşturmayla ilgili, barındırma ve alan adı gibi ödenmesi gereken bazı maliyetler vardır. Son derece özelleştirilmiş bir web sitesi istiyorsanız, WooCommerce daha pahalıya mal olabilir. Önde ne kadar harcayacağınızı tam olarak bilmek istiyorsanız ve aylık üyeliğe sahip olmanızda sorun yoksa Shopify sizin için daha iyi bir seçim olabilir.
Tasarım
Shopify, tümü mobil uyumlu ve farklı renk şemalarına sahip zarif ve çağdaş görünümlü tasarımlar sunar. Ancak, sizinkine benzer (veya aynı) tasarıma sahip başka kuruluşlarla karşılaşmanız olasıdır. Özgün, şık bir tasarım istiyorsanız ancak özgünlüğü çok fazla önemsemiyorsanız Shopify en iyi seçenek olabilir. Daha benzersiz ancak inşa etmek için biraz daha fazla çaba gerektiren bir tasarım istiyorsanız, WooCommerce kesinlikle daha iyi bir seçenektir.
Zahmetsiz Kullanım
WooCommerce’in açık kaynak olması ve son derece özelleştirilebilir olması, ana faydalarından biridir. Ancak, siteyi kendi başınıza kurmanız gerekiyorsa ve teknik bilgi eksikliğiniz varsa, bu bir faydadan çok bir engel olabilir. WooCommerce ile karşılaştırıldığında Shopify, barındırılan bir platform olduğu için kurulumu daha kolaydır. Yeni başlayanlar için uygun, sürükle ve bırak işlevine sahip bir kullanıcı arayüzü içerir. Ek olarak, programı yönetme ve sürdürme yükünden kurtulursunuz.
Müşteri Desteği
Shopify’ın müşteri hizmeti sağlaması, ana avantajlarından biridir. Herhangi bir sorununuz varsa, sohbet, e-posta veya telefon yoluyla günün her saati yardım alabilirsiniz. WooCommerce, tüketicilerin soruları olduğunda yardım vakaları oluşturmalarına izin verir, ancak destek Shopify tarafından sağlanan kadar kapsamlı değildir ve 7/24 telefonla ulaşılabilecek bir ekip yoktur. Bununla birlikte, aklınıza gelebilecek tüm soruların yanıtlarını bulabileceğiniz bir sürü web sitesi ve forum var.
Kontrol
Web siteniz, Shopify tarafından veritabanı üzerinden yönetilir. Shopify, WooCommerce gibi açık kaynak olmadığı için çekirdek kodu değiştiremezsiniz ve tüm kusurları Shopify’a bildirmeniz gerekir. WooCommerce, açık kaynak olduğu için web siteniz üzerinde size çok daha fazla kontrol sağlar. Kusurları bildirmek ve birinin sizin için tamir etmesini beklemek yerine, siz (veya geliştiriciniz) çekirdek kodu güncelleyebilir ve hataları kendiniz düzeltebilirsiniz.
Bakım
Aslında bakımla uğraşmanıza gerek yok çünkü Shopify sizin için teknik bakımla ilgilenir. Öte yandan, WooCommerce’in biraz daha teknik bakıma ihtiyacı var. Hem WooCommerce’i hem de eklentilerinizi düzenli olarak güncelleyin. Çok fazla satış yapmayı düşünmüyorsanız ve siteniz fazla bakıma ihtiyaç duymuyorsa (veya bu konuda endişelenmek istemiyorsanız) Shopify en iyi seçeneğiniz olabilir. Ancak, işiniz muhtemelen daha fazla bakım gerektireceğinden çok fazla satış yapmayı düşünüyorsanız, WooCommerce sizin için mükemmel bir seçenek olabilir.