KOSGEB Danışmanlık Hizmeti Nedir

KOSGEB Danışmanlık

KOSGEB Danışmanlık

Her girişimcinin bir hayali vardır. Bu da fikrini eyleme geçirmek, genişletmek ve karlı işlere girişmektir. Ancak bunun için bazı zorlukların üstesinden gelinmesi gerekiyor. Finansman eksikliği, harika fikirlere sahip birçok iş insanının karşılaştığı sorunlardan biridir. İşte bu noktada KOSGEB devreye giriyor ve işletme sahiplerine hedeflerine ulaşma şansı sunuyor. Ancak KOSGEB’den yardım almak her zaman göründüğü kadar basit olmayabilir. Bu nedenle kapsamlı bir planlama sürecinin gerekli olduğunu vurgulamak önemlidir. Danışmanlık hizmetini kullanarak ideal projenizin gerçekleştirilmesinde ilerleyebilirsiniz.

KOSGEB Nedir?

1990 yılında kurulmuş bir şirket olan KOSGEB, iş planı olan ancak finansman ihtiyacı olan kişi ve kuruluşlara teşvik desteği sunan bir tesistir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB’e bağlıdır.

KOSGEB Desteği Neden Veriliyor? KOSGEB Desteği Nedir?

İş kurmak isteyen kişilere yapılan maddi yardımlara KOSGEB yardımı denir. İşletme sahiplerine hibe ve kredi şeklinde sağlanan bir mali yardımdır. Belirli bir miktara kadar KOSGEB desteği sağlanabilir; sağlanan miktar firmanın potansiyeline göre değişir.

KOSGEB Danışmanlık Hizmeti Nedir?

Bir iş kurmak veya var olan bir işi büyütmek isteyen kişilerin biraz rehberliğe ihtiyacı olabilir. Bu öneriler, proje uygulamasını hızlı ve basit hale getirmeyi amaçlamaktadır. Bu alanda yardıma ve desteğe ihtiyaç duyduklarında girişimci olan veya girişimci olma potansiyeline sahip herkes KOSGEB danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilmektedir.KOSGEB’in sunduğu uzman danışmanlık hizmetini kullanarak KOSGEB’in sunduğu teşvik ve desteklerden yararlanabilirsiniz. İşletmelerini büyütmek isteyen KOBİ’ler ve işletme sahipleri, danışmanlık yardımıyla hedeflerine daha kolay ulaşabilirler. İş hayatında başarılı olmak isteyenler, uzman desteğinden oluşan KOSGEB danışmanlık hizmetinden fikir alabilirler.

Hangi Sektörler KOSGEB Destek Kredisi Alıyor?

KOSGEB, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı aracılığıyla, küçük ve orta ölçekli firmalara ve yeni bir girişim başlatmak isteyen bireylere finansal yardım sunmaktadır. Hibe veya faizsiz kredi şeklinde olabilen bu yardımlar, mevcut işletmelerin üretkenliğini veya rekabet gücünü artırmanın yanı sıra yepyeni iş konseptlerinin yürütülmesine yardımcı olur. KOBİ’lere destek vererek ülke ekonomisini ciddi anlamda geliştirmesi açısından devletin yardım programları arasında çok önemli bir yere sahiptir. Şu anda, yardım aşağıdaki kategoriler altında verilmektedir. Bunlar:

  • -Girişimcilik Desteği
  •  Ar-Ge, teknolojik üretim ve yerelleştirme desteği
  •  KOBİ’lere Mali Destek
  •  İş Geliştirme, Uluslararasılaşma ve Büyüme Destekleri
  •  Laboratuvar Hizmetleri

Verilen desteklerin kapsam, miktar ve başvuru koşulları zaman zaman değiştiğinden, destek kapsamındaki güncel destekleri, bitiş tarihlerini ve sektörleri KOSGEB resmi sayfasından takip edebilirsiniz. KOSGEB danışmanlık hizmetimiz kapsamında bu gelişmeleri yakından takip ettiğimiz için en güncel bilgileri bizimle iletişime geçerek de edinebilirsiniz.

Yerli Üretici Firmalar

KOSGEB Desteklerinden Kimler Yararlanabilir?

Küçük ve orta ölçekli işletmeler ve yeni firmalar kuran girişimciler, sunulan desteğin türüne bağlı olarak KOSGEB yardımından yararlanabilir. 50.000 TL hibe, 100.000 TL faizsiz kredi ve KOBİ’ler için çeşitli tutarlardaki bu desteklere başvurmadan önce KOSGEB veri tabanına kayıt olmanız gerekmektedir.Yeni bir işletme sahibiyseniz, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nden bir sertifika gereklidir. 18 yaşını doldurmuş, sertifika sahibi, KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve iş planına sahip vatandaşlar fon başvurusunda bulunabilirler. İŞGEM içindeki girişimlere hak kazanmak için önceki 12 ay içinde bir firma kurmuş olmanız gerekir.

KOSGEB Desteklerine İlişkin Sıkça Sorulan Sorular

KOSGEB Destekleri Nelerdir?

KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı, KOBİ’ler veya yeni firmalara verilen destek olarak karşımıza çıkmaktadır. KOSGEB krediler ve hibeler sunmaktadır. Ancak başvurunuzun KOSGEB uzmanlar kurulu tarafından onaylanması için projeniz ve ekipmanınız doğrultusunda yapılması gerekmektedir.

KOSGEB’den Kimler Yararlanabilir?

Halihazırda şirket kuran KOBİ’lerden yeni şirket sahipleri, KOSGEB yardımından yararlanarak hibesiz kredi alabilirler. KOSGEB tarafından verilen hibe ve desteklersek yararlanmak için belirli bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartları eksiksiz yerine getiren kişiler, KOSGEB’in verdiği teşvik programlarından yararlanmaya hak kazanır.

KOSGEB’e Nasıl Başvurulur?

Başvuru süreci 4 adımdan oluşmaktadır.

  1. KOSGEB’e işletme vergisi doldurulması.
  2. KOBİ beyan formlarının doldurulması.
  3. KOSGEB tarafından verilen onay.
  4. Desteği almak.

Kosgeb İş Planı Örneği

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Ne Kadar?

KOSGEB, kadın girişimcilerin işletmelerinin büyümesine destek olmak amacıyla 60.000 TL’ye kadar kaynak sağlıyor.

KOSGEB Veritabanına Nasıl Kayıt Olabilirim?

Başvurunuzu yapmadan önce KOSGEB veri tabanına kayıt olmanız ve KOBİ olduğunuzu belirtmeniz gerekmektedir. Bunun için https://www.kosgeb.gov.tr ​​adresindeki e-Hizmetler menüsünden kayıt olmanız gerekmektedir. Başvurunuzun sorunsuz olduğundan emin olmak için tüm bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız çok önemlidir.

KOSGEB Desteğinin Geri Ödemesi Var Mı?

Bunun cevabı değişkenlik gösterebilirken, aslında aldığınız KOSGEB yardımının düzeyine bağlıdır. Başvurunuz iki yardım türünden biriyle sonuçlanabilir. Hibe aldıysanız herhangi bir geri ödeme gerekmez. Faizsiz kredi desteği verildiyse, krediyi geri ödeme planı şartlarına göre geri ödemeniz gerekir.

KOSGEB Danışmanlık Desteği Neleri Kapsıyor?

KOSGEB desteğine başvurmak basit bir süreç olsa da, belirli gereksinimlere uygun bir iş planı da dahil olmak üzere gerekli tüm başvuru belgeleri hazırlanmalıdır. Jürinin sizi desteklemesi ve onaylaması için iyi bir proje hazırlamak çok önemlidir. Bu noktada bir uzman yardımı ile süreç daha başarılı ve verimli bir şekilde yönetilebilir. KOSGEB danışmanlık destek hizmeti, başvuru, kayıt, eğitim ve belge hazırlama aşamalarında net bir şekilde avantaj sağlar.

Bu gönderi Kosgeb’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Son Eklenen İçerikler ;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir