Giyim Mağazası Açmak

Giyim Mağazası Açmak

Giyim mağazası açmak, butik açmak ve internetten kıyafet satmak gibi konularda bir çok soru gelmişti sizlerden bende bu soruları cevap vermek amacı ile giyim mağazası açarken dikkat etmeniz gerekenler, butik açmak, internetten kıyafet satışı, toptancılar gibi konularda sizden gelen soruların cevaplarını vermeye çalıştım.

Giyim Mağazası Açarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Giyim mağazası açarken en önemli dikkat etmeniz gerekenlerden biri seçtiğiniz dükkanın konumu olacaktır, mağazanızın konumu sizin cironuzada etki edecektir. Bir caddde çok kalabalık olabilir ancak o caddeye müşteriler giyim alışveriş yapmak için gelmiyor olabilirler ? bunu hedef konumunuza mutlaka sormanız lazım.
  • Mağazanızın bir tarzı olması gerekli, mağazanızın tarzı olursa müşterilerinizde buna göre şekillenecektir. Her alanda aktif olmanız gerekmez tarzınız ve uzmanlık alanınız olmalıdır.
  • Özellikle internete üzerinden giyim ürünleri satacaksanız, bu ürünlerin iade ve değişim geleceğiniz asla unutmayın, bu maliyetleri gider olarak yazmanız gerekeceğinden maliyetlerinizin içerisine eklemeniz gerekmektedir.

Maddelerin devamını ve detaylı  bilgi almak için mutlaka yukarıda bulunan videoyu izlemenizi tavsiye ederim.

Rekabetin en yüksek olduğu sektörlerden biri olan giyim sektörü, popülerliğini kaybetmeyen bir sektördür. Bir giyim mağazası işletmek, oldukça zor ve uğraş isteyen bir iştir.

Giyim mağazası açmak için öncelikle işletmenizi nereye açacağınıza karar vermeniz gerekir. Mağaza alanınızı da belirleyerek, giyim sektörü üzerinde araştırma ve incelemeler yapmanız sizin için daha avantajlı olacaktır.

Bir giyim mağazası açmaya karar verdiyseniz, işleme tam anlamıyla başlamadan önce kendinize bazı soruları sormanız gerekmektedir.

Giyim alanında tecrübem var mı?

Giyim sektörü içerisinde bir mağaza açmak istiyorsanız, sektörde tecrübeli olmanız önemlidir. Giyim alanında bir mağaza açmadan önce iyi bir giyim mağazasında çıraklık yapmanız, size çok büyük avantajlar sağlar. Bu nedenle mağaza açmadan önce mağazacılık konusunda tecrübe edinmeniz önemlidir.

Bu işi yapabilir miyim?

Bir işe başlamadan önce kendinize sormanız gereken en önemli soru “Bu işi yapabilir miyim?”. İstikrar ve aktifliğin önemli olduğu bir sektör olan giyim sektörü, çok kolay bir alan olmamakla beraber en ufak bir hatanın yapılması durumunda bütün birikim buharlaşıp yok olabilir. Gerçekten yapacağınıza inandığınız bir iş alanında uğraş vermeniz avantajınıza olacaktır.

giyim mağazası açmak

Giyim sektörünün geleceği var mı?

Herkes geleceği olan ve popülerliğini yitirmeyen bir iş kolunda uğraş vermek ister. Bu nedenle girmek istediğiniz sektörün geleceği var mı veya gelecekte hangi durumda olur gibi sorulara cevap vermeniz gerekir.

Giyim Mağazası Açarken Hedef Kitle

Bir mağazanın hangi kitleye hitap ettiği önemlidir. Her müşteri, kendi tarzına ve bütçesine uygun bir mağazadan alışveriş yapmak ister. Zincir giyim mağazalarında genellikle çoğu tarza ve bütçeye uygun kıyafetler bulunmaktadır. Küçük mağazalar, müşterilerini daha iyi tanır. Bu nedenle müşterinin tam olarak ne tarza ve hangi bütçe aralığında bir kıyafet aradığını da daha iyi bilir. Müşterinin kendini özel hissetmesini sağlayan küçük mağazalarda, müşteri kitlesi çok fazla olmadığı için her şey daha düzenlidir.

Kadın kitle

Giyim alanında en zor kitle olan kadın kitle, modelin oldukça fazla olduğu bir sektördür. Kadın giyim mağazası açmak için hangi tarz, ne kadar bütçe, hangi semt gibi noktaları iyi belirlemeniz gerekir. Hitap ettiğiniz hedef kitlenin tarz ve bütçesine göre yapılan kıyafet satışlarından, daha yüksek bir gelir elde edilmektedir.

Erkek Kitle

Erkekler için alışveriş yapmak oldukça kolaydır. Kadınlar, mağaza mağaza gezerek model, fiyat, beden ve kalite gibi kıyaslamalar yaparak bir kıyafet alırken, erkeklerde bu süreç daha kısadır. Erkekler alışveriş yaparken alacakları model az çok bellidir. Bu nedenle erkekler bir mağazaya girdiklerinde ihtiyaç duydukları kıyafeti alıp çıkar.

İşletme

Renkli bir sektör olan giyim alanı, popülerliğini hiç kaybetmeyecek sektörler arasındadır. Giyim üzerinde bir işletme açmak için öncesinde yapmanız gereken bazı çalışmalar bulunmaktadır. Açmak istediğiniz işletmenin hangi semtte, hangi kitle, bütçe aralığı gibi noktaları belirlemeniz gerekir. Bu noktaları belirledikten sonra işletmenizi açmak için çalışmalara başlayabilirsiniz.

Mekan Seçimi

Giyim mağazası açmak, kendi işletmenize uygun en doğru yeri seçmeniz gerekir. satışını yaptığınız ürünün hangi kitleye hitap ettiği, hedef müşteri kitlesi ve sosyo-ekonomik gibi noktalar, nasıl bir mekan açacağınız doğrultusunda size ipucu verir. Açacağınız işletmenin iç dizaynı ve kullanacağınız dekoratif ürünler tamamen hangi bölgede mağaza açmanıza bağlı olarak değişiklik gösteren noktalardır.

Giyim mağazası açarken, mekan arayışında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

  • Tam faaliyete geçmek için almanız gereken izin belgelerini öğrenin.
  • Talep edilen kira ile mağazanın iş potansiyelini değerlendirin.
  • Mağaza lokasyonunu iyi seçin.
  • Araç trafiğine uygun bir yer olup olmadığına dikkat edin.
  • Açmak istediğiniz konumun büyüme ve gelişme potansiyelini göz önünde bulundurun.
  • Farklı mekanlar ve AVM gezin.

Pazarlama Stratejisi

Açacağınız mağaza için tercih edeceğiniz pazarlama çalışması, ürün satışlarınız için çok önemlidir. Hedef kitlenize uygun bir pazarlama stratejisi ile ürün satışlarınızı büyük ölçüde arttırmanız mümkün. Potansiyel müşteri kitlesine uygun olarak yaptığınız reklam çalışmaları hem markanız hem de ürün satışlarınız için önem taşır. Sosyal medya, afiş, e-mail gibi yollar ile reklam çalışması yapabilirsiniz.

Giyim Mağazası Açma Maliyeti

Maliyetli bir işlem olan giyim mağazası açmak, ortalama olarak 75-150 bin TL bandında bir miktara hitap etmektedir. Şehir, semt, ürün ve hitap edilen müşteri kitlesine göre değişiklik gösteren giyim mağazası açma ücretleri, tamamen yapılan işe göre değişmektedir. Mağaza açmadan önce açacağınız konumun kira oranları, gelir tablosu, elde edilecek olan kar gibi noktaların ortalama bir tespitinin yapılması önemlidir. Açacağınız mağazada satışa çıkaracağınız ürün fiyatlarını da iyi belirlemeniz gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir